Брошката никога не излиза от мода

Брошката никога не излиза от мода

Брошката никога не излиза от мода. През годините този аксесоар е сменял не само приложението, но и облика си, като почти няма ограничение за изображението върху нея – ликът на любим човек, семеен герб, послание. Често пъти брошката е асоциирана с царственост и е символ за величие. Сред най-известните почитателки на брошката е кралица Елизабет Втора, която не се появява на публични места без това украшение.

Както всяко едно допълнение към тоалета, брошката също разкрива допълнителни нюанси към собствената личност. В зависимост от избора на този малък акцент човек може да разкрие дали е романтичен, страстен или пък е властна натура. Всеки детайл е от значение – цветът, формата, апликацията. Може да изберете бижу от скъпоценни камъни, полускъпоценни такива, метал, синтетика, дори от плат.
Важно е и посланието, което носи вашата брошка. Както знаем, дрехите и аксесоарите са важна част от невербалната комуникация между хората. Ограничение в избора почти няма – съществуват брошки, които изобразяват цветя, животни, както и миниатюри на автомобили, символи, знаци, характерни за цяла една епоха или начин на живот.